NEW COLLECTION

Arnhem staat bekend om zijn modeacademie ArtEZ en de grote hoeveelheid gevestigde modeontwerpers. Om aan de groeiende vraag naar excellente kleermakers te kunnen voldoen is het Creative Lab gestart: een samenwerking tussen o.a. Rijn IJssel, ArtEZ , Arnheim Fashion Group, Coming Soon, Modevakopleiding HJS en een aantal gevestigde modeontwerpers. De drie belangrijkste doelen zijn: het opleiden van excellente kleermakers een Sampling & Production atelier een Print & Artwork Archive.

Elk jaar wordt een selecte groep studenten van de opleiding Rijn IJssel Fashion & Design – Mode/Maatkleding niveau 4 uitgekozen om deel te nemen aan het traject excellent kleermaker. Met dit traject wordt een belangrijke brug geslagen tussen de modeontwerper en de maker. De studenten werken dan ook onder begeleiding en in teamverband aan kleine, maar complete, kledingcollecties.

De opdrachten hiervoor komen van ArtEZ en verschillende andere opdrachtgevers. Ook wordt nauw samengewerkt met belangrijke namen uit de modewereld, zoals Ilja Visser, Sjaak Hullekes, Marcha Huskes, Sanne Jansen, Matthijs van Bergen, *Died*, Femke Agema en Kuyichi International B.V. Denk daarbij aan het geven van workshops, lezingen, uitleg over de collectie en/of een opdracht om een kleine collectie te produceren.
De studenten die het traject met goed resultaat hebben doorlopen, maken uiteindelijk kans op een plaats in het Sampling & Production atelier dat van verschillende labels betaalde opdrachten aanneemt die buiten het leertraject vallen.

Daarnaast wordt het Print & Artwork Archive opgezet. Dit is een bibliotheek vol met dessins en prints voor de kledingindustrie. Labels van over de hele wereld kunnen zich abonneren op dit archief. De studenten van Fashion & Design – Medewerker Styling niveau 4, spelen een belangrijke rol bij het vullen van dit archief.

Natuurlijk wordt Creative Lab extra zichtbaar door de samenwerking met o.a. Fashion Festival Arnhem. Creative Lab zal een belangrijke bijdrage leveren aan bijvoorbeeld de Nacht van de Mode en andere evenementen gericht op Fashion & Design.

Geef een reactie